Priručnik


Sustav za praćenje vremena TIME|CLAM u potpunosti se temelji na oblaku i ne zahtijeva nikakvu instalaciju na vašem hardveru. Sustav se sastoji od dva područja:Pažnja:
Prije nego što zaposlenici mogu koristiti sustav praćenja vremena, prvo ih treba stvoriti i pozvati u administracijsko područje.


Uprava
(za poslodavce i nadzornike)


RegistarRegistrirajte se kao poslodavac na https://admin.timeclam.com

Pažnja: Molimo provjerite je li odabrana ispravna država jer se to ne može promijeniti nakon registracije.

Na navedenu e-mail adresu dobit ćete aktivacijski kod i dodijeliti lozinku.

Vaš račun je sada aktiviran.

Registar U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Stvorite tvrtkuNakon prve prijave, od vas će se tražiti da dodijelite naziv tvrtke.

Po želji možete kasnije dodati druge tvrtke.

Stvorite tvrtku U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Stvaranje i uređivanje odjelaPo želji možete stvoriti odjele klikom na zeleni „+” u području „Odjeli” tvrtke.

Naziv odjela koji su već stvoreni može se promijeniti klikom na simbol olovke.

Odjel se briše klikom na simbol smeća.

Odjeli u koje su zaposlenici i dalje raspoređeni mogu se izbrisati samo ako su ti zaposlenici raspoređeni u drugi odjel ili u nijedan odjel.

Stvaranje i uređivanje odjela U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Uredite državne praznikeGlobalni državni praznici mogu se po želji održavati pod stavkom izbornika „Tvrtke -> Uredi državne praznike“.

Uredite državne praznike U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Primijenite predložak za odmorDržavni praznici za određene regije mogu se automatski usvojiti pomoću predloška ili ručno unijeti.

Primijenite predložak za odmor U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Upravljanje zaposlenicima
Pod stavkom izbornika „Zaposlenici“, zaposlenicima se može upravljati, mogu se uređivati profili ciljanih sati i izostanaka, a radno vrijeme zaposlenika može se pregledavati i po potrebi korigirati, a zaposlenici neaktivni kad napuste tvrtku.


Stvorite zaposlenikaKlikom na zeleno „+“ može se stvoriti novi zaposlenik.

Tvrtka u kojoj zaposlenik radi može se odabrati na padajućem izborniku. Adresa e-pošte zaposlenika ujedno je i korisničko ime s kojim se zaposlenik autentificira na području zaposlenika i u aplikaciji.

Pažnja: Molimo provjerite jeste li ispravno unijeli adresu e-pošte jer će se na ovu adresu poslati aktivacijski kod. Korištenje sustava za praćenje vremena nije moguće bez aktiviranog računa zaposlenika. Adresa e-pošte može se promijeniti u bilo kojem trenutku.

Ako je potvrdni okvir „Mobilni“ aktiviran, zaposlenici također mogu bilježiti svoje radno vrijeme koristeći mobilne uređaje (pametni telefon, tablet). Inače, praćenje vremena moguće je samo sa stolnih uređaja (npr. Centralni terminal za praćenje vremena). Bez obzira na mobilnu autorizaciju, zaposlenici mogu pregledavati svoje radno vrijeme s bilo kojeg uređaja.U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Uredite zaposlenikeNakon uspješnog aktiviranja računa od strane zaposlenika, to se u administraciji zaposlenika označava kvačicom „Aktivno“.

Ako se aktivacija još nije dogodila, status je „Na čekanju“.

Ako zaposlenik nije dobio e-mail, na pr. jer je dana pogrešna adresa e-pošte ili je klasificirana kao neželjena pošta, to se može ispraviti i aktivacijski kod ponovno poslati.

U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Deaktivirajte zaposlenikeAko zaposlenik napusti tvrtku, može se deaktivirati deaktiviranjem potvrdnog okvira „Active“.

Sve se snimke zadržavaju, ali zaposlenik više nema pristup sustavu.

Neaktivni zaposlenici nisu uključeni u izračun licence i stoga ne opterećuju slobodni kontingent broja zaposlenih.

U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Izbrišite zaposlenikeAko se zaposlenik, uključujući sve glavne podatke, evidenciju praćenja vremena i izostanke, želi u potpunosti izbrisati, to se čini u administraciji zaposlenika klikom na gumb „Izbriši zaposlenika“.

Potpuno brisanje zaposlenika preporučuje se samo ako je pogrešno stvoren ili je zakonski zadržan rok istekao i evidencija više nije potrebna. Podaci se ne mogu vratiti nakon brisanja i stoga se podaci mogu izbrisati samo nakon odgovarajuće sigurnosne potvrde.

Ako je zaposlenik jednostavno napustio tvrtku, može se deaktivirati. Ovdje se čuvaju svi podaci.

U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Stvorite ciljane sateSvakom zaposleniku može se dodijeliti pojedinačni profil ciljanog sata klikom na zeleni „+“ u administraciji zaposlenika.

Ako su predlošci već spremljeni, mogu se usvojiti odabirom s padajućeg izbornika.

Datum od kojeg će se ovaj profil koristiti i dnevno ciljno radno vrijeme mogu se pohraniti.

Ako tvrtka ima propise o poštivanju minimalnih pauza, po želji možete odrediti od koliko radnih sati dnevno koju minimalnu pauzu treba automatski odbiti. Podaci su dati u industrijskim satima (npr. 0,75 industrijskih sati = 45 minuta).

Državni praznici koji su uneseni u postavke tvrtke također se prema zadanim postavkama uzimaju u obzir u sustavu za praćenje vremena. U nekim industrijama (npr. Gastronomija, zdravstvo itd.) Uobičajeno je raditi na državne praznike. Za to treba aktivirati potvrdni okvir „Zanemari državne praznike“.

Ako zaposlenik ima priliku akumulirati i smanjiti prekovremeni rad koristeći svoj vremenski račun, aktivira se potvrdni okvir „Prijenos sati“ i odgovarajući plus ili minus sati prenose se na sljedeći mjesec. Ako to nije poželjno (npr. Isplata plaće na temelju odrađenih sati), prijenos sata trebao bi biti deaktiviran.

Ako se novostvoreni profil koristi i kao predložak za ostale zaposlenike, može se odrediti „naziv predloška“. Kada kliknete na „Spremi“, automatski će se stvoriti novi predložak.

Kliknite strelicu lijevo da biste otvorili detalje o odgovarajućem profilu ciljanog sata. Briše se klikom na simbol smeća s desne strane profila.

Stvorite ciljane sate

Stvorite ciljane sate

Stvorite ciljane sate U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Dodajte odsutnostKlikom na zeleno „+“ u administraciji zaposlenika mogu se evidentirati izostanci (npr. Godišnji odmor, bolest itd.) Zaposlenika.

Nakon unosa razdoblja odsutnosti mora se navesti razlog odsustva. Ako je isti dan naveden u “Od” i “Do”, odsutnost se može skratiti na pola dana aktiviranjem odgovarajućeg potvrdnog okvira.

Ako se želi evidentirati višednevna odsutnost koja uključuje jedan ili više pola dana, mora se sačuvati zasebna odsutnost za svako razdoblje koje se uzima u obzir kao pola dana.

Odsustvo se može izbrisati klikom na simbol smeća.

Dodajte odsutnost

Dodajte odsutnost U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Dodajte odsutnost Primjer: Odmor od 14. siječnja do 15. siječnja, od čega je 14. siječnja pola dana

Pregledajte i uredite radno vrijeme zaposlenikaProzor za uređivanje otvara se klikom na željeni dan u kalendaru u administraciji zaposlenika.

Vremena se mogu promijeniti jednostavnim prepisivanjem spremljenih vrijednosti i prihvatiti klikom na zelenu kvačicu. Snimka po satu briše se klikom na simbol smeća.

Klikom na „Dodaj vremena“ mogu se dodati vremena rada i prekida.

Pregledajte i uredite radno vrijeme zaposlenika

Pregledajte i uredite radno vrijeme zaposlenika

Pregledajte i uredite radno vrijeme zaposlenika U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Nadzorna pločaTrenutni status svakog zaposlenika, podijeljen po tvrtkama i odjelima, prikazuje se u stvarnom vremenu putem stavke izbornika “Nadzorna ploča”.

  • Status: rot=abgemeldet, grün=angemeldet, gelb=Pause
  • Grund: Anzeige des Grundes im Falle einer Abwesenheit (z.B. Urlaub, Krank, etc.)
  • Konto: Stand des Arbeitszeitkontos zum Vortag
Nadzorna ploča U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Izradite i izvezite radne listovePregled računa radnog vremena može se generirati putem stavke izbornika „Popis radnog vremena“. Da biste to učinili, mora se odabrati željena tvrtka i odgovarajući mjesec.

Po želji, ocjena se može ograničiti na jedan odjel.

Procjena se može ispisati ili izvesti kao CSV datoteku klikom na odgovarajuće gumbe.

Izradite i izvezite radne listove U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Popis promjenaPregled promjena koje su administratori napravili u podacima o tvrtki, zaposlenicima i korisnicima može se pogledati putem stavke izbornika „Dnevnik promjena“.

Može se filtrirati po datumu, tvrtki, administratoru i izvršenim operacijama.

Procjena se može ispisati ili izvesti kao CSV datoteku klikom na odgovarajuće gumbe.

Popis promjena U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Stvaranje administratora i upravljanje pravimaPravima pristupa možete upravljati pod stavkom izbornika „Administratori“.

Administratorska prava mogu se dodijeliti u tri faze:
  • Puni pristup
  • Pristup samo određenoj tvrtki
  • Pristup samo određenom odjelu tvrtke
Prava postojećih administratora mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku, a novi administratori mogu se pozvati pomoću gumba „Izradi administratora“.

Stvaranje administratora i upravljanje pravima U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Promijenite pretplatuAko je potreban veći / manji broj podržanih tvrtki, zaposlenika ili viši / manji status podrške, plan se može prilagoditi pomoću istoimene stavke izbornika. Pored toga, ovdje se može pregledati status trenutnog plana i urediti adresa za naplatu.

Promijenite pretplatu U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Uspostava središnjeg terminala za bilježenje vremenaPoslodavac može postaviti jedan ili više terminala za praćenje vremena. Da bi to učinio, on može ponuditi web aplikaciju u pregledniku za praćenje vremena na računalu, prijenosnom računalu ili klijentu. Zaposlenici se u aplikaciju prijavljuju svojim korisničkim imenom i lozinkom. https://log.timeclam.com

Pogodnije je instalirati aplikaciju TIME|CLAM na tablet, jer se svaki zaposlenik ovdje može ovjeriti pomoću NFC oznake (npr. Ključ, kartica, pametni telefon itd.).

Naravno, zaposlenici bilježenje vremena mogu koristiti i pojedinačno na vlastitoj radnoj stanici putem web aplikacije ili mobitela putem aplikacije.

Uspostava središnjeg terminala za bilježenje vremena U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali


Praćenje vremena (za zaposlenike)Zaposlenici se ne mogu sami registrirati, već ih stvara poslodavac i poziva ih da koriste sustav bilježenja vremena putem e-pošte (s aktivacijskim kodom / aktivacijskom vezom). Nakon uspješne aktivacije, zaposlenik se može prijaviti u web aplikaciju ili putem aplikacije: https://log.timeclam.com

Funkcionalnost web aplikacije i aplikacije uglavnom je identična. Osim lozinke za autentifikaciju, u aplikaciji se mogu koristiti i otisak prsta, prepoznavanje lica ili registracija NFC oznake, a radno vrijeme može se bilježiti i u izvanmrežnom načinu rada.

Praćenje vremena putem mobilnog uređaja (pametnog telefona, tableta) mora odobriti administrator.


Registrirajte se na početku radaNakon prijave, praćenje vremena započinje klikom na „Registar“. Prikazuje se vrijeme početka rada.

Registrirajte se na početku rada U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Prijava i odjava za pauzeDa biste započeli stanku, kliknite “Pauza”. Prikazuje se vrijeme početka stanke.

Pauza se završava klikom na „Kraj stanke“.

Prijava i odjava za pauze

Prijava i odjava za pauze U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Odjavite se na kraju poslaNa kraju rada klikne se gumb „Odjaviti se“.

Odjavite se na kraju posla U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Prikaz računa radnog vremenaUkupni saldo računa radnog vremena prikazuje se pod „Ravnoteža“ (vrijednost prethodnog dana).

Prikaz računa radnog vremena U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Detaljan prikaz radnog vremena i vremena odsutnosti u kalendaruPrikaz kalendara otvara se klikom na gumb “Pojedinosti”. Dogovoreno radno vrijeme prikazuje se pod „Cilj“, a stvarno radno vrijeme za odabrani mjesec pod „Doista“. „Ravnoteža“ prikazuje mjesečnu razliku između ciljnog i stvarnog radnog vremena.

Pojedinosti zabilježenih vremena prikazuju se klikom na željeni datum.

Detaljan prikaz radnog vremena i vremena odsutnosti u kalendaru

Detaljan prikaz radnog vremena i vremena odsutnosti u kalendaru U aplikaciji se koristi jezik koji ste odabrali

Privatnost


Možete posjetiti našu web stranicu bez pružanja bilo kakvih osobnih podataka. Pristupne podatke pohranjujemo samo u takozvane datoteke dnevnika poslužitelja, npr. ime tražene datoteke, datum i vrijeme pristupa, količina prenesenih podataka i davatelj zahtjeva koji traže. Ovi podaci procjenjuju se samo kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje web mjesta i poboljšala naša ponuda te ne dopuštaju da osobno donosimo nikakve zaključke o vama.

Prikaži više Osobne podatke obrađujemo ako nam ih dobrovoljno dostavite kad nas kontaktirate.

Ova web stranica koristi Google (Universal) Analytics, uslugu web analitike koju nudi Google Inc. (www.google.com). Google (Universal) Analytics koristi metode koje omogućuju analizu vašeg korištenja web stranice, poput takozvanog “cookies”, tekstualnih datoteka pohranjenih na vašem računalu. Podaci prikupljeni vašim korištenjem ove web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Aktiviranjem anonimnosti IP adrese na ovoj web stranici IP adresa će se skratiti prije prijenosa unutar država članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će prenesena na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo će biti skraćena. Anonimna IP adresa koju je Vaš preglednik prenio kao dio Google Analytics-a neće se spojiti s ostalim Google podacima. Možete spriječiti Google da prikuplja podatke generirane cookie i povezane s vašom upotrebom web stranice (uključujući vašu IP adresu) i da Googleove podatke obrađuje tako da preuzmete i instalirate dodatak preglednika koji je dostupan na sljedećoj vezi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Imate pravo na besplatne informacije o podacima koje smo pohranili o vama i, ako je potrebno, pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje tih podataka. Ako imate bilo kakvih pitanja o prikupljanju, obradi ili korištenju vaših osobnih podataka, informacija, ispravci, blokiranju ili brisanju podataka, kao i opozivu pristanka ili prigovora određenoj upotrebi podataka, obratite nam se izravno koristeći podatke o kontaktima u naš otisak.

Pravila o privatnosti kreirana s pravnom tekstualnom uslugom Trusted Shops u suradnji s odvjetničkom tvrtkom Wilde Beuger Solmecke.

Pokaži manje