Упутство


Систем за праћење времена TIME|CLAM је потпуно заснован на облаку и не захтева никакву инсталацију на вашем хардверу. Систем се састоји из две области:


Праћење времена
за запослене


https://log.timeclam.com или Апликација за мобилне уређаје

Пажња:
Пре него што запослени могу да користе систем за праћење времена, прво их треба створити и позвати у административну област.


Администрација
(за послодавце и супервизоре)


РегистроватиРегиструјте се као послодавац на https://admin.timeclam.com

Пажња: Уверите се да је изабрана тачна држава јер се то не може променити након регистрације.

На наведену е-маил адресу добићете активациони код и доделити лозинку.

Ваш рачун је сада активиран.

Регистровати У апликацији се користи језик који сте изабрали

Направите компанијуНакон првог пријављивања од вас ће бити затражено да доделите име компаније.

Касније можете да додате друге компаније.

Направите компанију У апликацији се користи језик који сте изабрали

Стварање и уређивање одељењаПо жељи можете да креирате одељења кликом на зелени „+“ у пољу „Одељења“ компаније.

Назив одељења која су већ створена може се променити кликом на симбол оловке.

Одељење се брише кликом на симбол смећа.

Одељења у која су запослени и даље распоређени могу се избрисати само ако су ови запослени распоређени у друго одељење или у ниједно одељење.

Стварање и уређивање одељења У апликацији се користи језик који сте изабрали

Уредите државне празникеГлобални државни празници могу се по жељи одржавати у оквиру ставке менија „Компаније -> Уреди државне празнике“.

Уредите државне празнике У апликацији се користи језик који сте изабрали

Примени образац за одморДржавни празници за одређене регионе могу се аутоматски усвојити помоћу шаблона или ручно унети.

Примени образац за одмор У апликацији се користи језик који сте изабрали

Управљање запосленима
У оквиру ставке менија „Запослени“, запосленима се може управљати, профилима и изостанцима циљних сати могу се уредити, а радно време запослених може се прегледати и исправити ако је потребно, а запослени могу бити неактивни када напусте компанију.


Направите запосленогКликом на зелено „+“ може се створити нови запосленик.

Фирма у којој запослени ради може се одабрати у падајућем менију. Адреса е-поште запосленог је уједно и корисничко име помоћу којег се запосленик потврђује идентитет у зони запосленог и у апликацији.

Пажња: Обавезно унесите адресу е-поште тачно, јер ће се на ову адресу послати активациони код. Употреба система за праћење времена није могућа без активираног рачуна запосленог. Адреса е-поште се може променити у било ком тренутку.

Ако је потврдни оквир „Мобилни“ активиран, запослени такође могу да бележе своје радно време користећи мобилне уређаје (паметни телефон, таблет). У супротном, праћење времена могуће је само са столних уређаја (нпр. Централни терминал за праћење времена). Без обзира на мобилну ауторизацију, запослени могу да виде своје радно време са било ког уређаја.У апликацији се користи језик који сте изабрали

Измените запосленеНакон успешног активирања рачуна од стране запосленика, то се у администрацији запослених означава квачицом „Активно“.

Ако активација још није извршена, статус је „На чекању“.

Ако запослени није добио имејл, нпр. јер је дата погрешна адреса е-поште или је е-пошта класификована као нежељена пошта, ово се може исправити и активациони код поново послати.

У апликацији се користи језик који сте изабрали

Деактивирајте запосленеАко запослени напусти компанију, може се деактивирати деактивирањем поља за потврду „Ацтиве“.

Сви снимци се задржавају, али запослени више нема приступ систему.

Неактивни запослени нису укључени у израчун лиценце и стога не оптерећују слободни контингент броја запослених.

У апликацији се користи језик који сте изабрали

Избришите запосленеАко се запосленик, укључујући све матичне податке, евиденцију праћења времена и изостанака, жели у потпуности избрисати, то се ради у администрацији запосленика кликом на дугме „Избриши запосленог“.

Потпуно брисање запосленика препоручује се само ако је погрешно створен или је законски задржан рок истекао и евиденција више није потребна. Подаци се не могу вратити након брисања, па се стога подаци могу избрисати само након одговарајуће безбедносне потврде.

Ако је запослени једноставно напустио компанију, може бити деактивиран. Сви подаци су овде задржани.

У апликацији се користи језик који сте изабрали

Створите циљане сатеСваком запосленом се може доделити појединачни профил циљаног сата кликом на зелени „+“ у администрацији запослених.

Ако су предлошци већ сачувани, могу се усвојити тако што ћете их одабрати из падајућег менија.

Датум од ког ће се овај профил користити и дневно циљно радно време могу се сачувати.

Ако компанија има прописе о поштовању минималних пауза, опционално можете одредити од колико радних сати дневно коју минималну паузу треба аутоматски одбити. Подаци су дати у индустријским сатима (нпр. 0,75 индустријских сати = 45 минута).

Државни празници који су унети у подешавања компаније такође се подразумевано узимају у обзир у систему за праћење времена. У неким индустријама (нпр. Гастрономија, здравствена заштита, итд.) Уобичајено је радити на државне празнике. За ово треба активирати поље за потврду „Игнориши државне празнике“.

Ако запослени има прилику да акумулира и смањи прековремени рад користећи свој временски рачун, активира се поље за потврду „Пренеси сате“ и одговарајући плус или минус сати преносе се на следећи месец. Ако то није пожељно (нпр. Исплата зараде на основу одрађених сати), пренос сата треба деактивирати.

Ако се новостворени профил такође користи као образац за остале запослене, може се навести „назив предлошка“. Када кликнете на „Сачувај“, аутоматски ће се креирати нови образац.

Кликните на леву стрелицу да бисте отворили детаље о одговарајућем профилу циљног сата. Брише се кликом на симбол смећа с десне стране профила.

Створите циљане сате

Створите циљане сате

Створите циљане сате У апликацији се користи језик који сте изабрали

Додајте одсуствоКликом на зелено „+“ у администрацији запослених, одсуства (нпр. Годишњи одмор, болест итд.) Могу се евидентирати.

Након уласка у период одсуства, мора се навести разлог одсуства. Ако је исти дан наведен у „Од“ и „До“, одсуство се може скратити на пола дана активирањем одговарајућег поља за потврду.

Ако се жели евидентирати вишедневно одсуство које укључује један или више полуднева, посебно одсуство мора се сачувати за сваки период који се узима у обзир као пола дана.

Одсуство се може избрисати кликом на симбол смећа.

Додајте одсуство

Додајте одсуство У апликацији се користи језик који сте изабрали

Додајте одсуство Пример: Одмор од 14. јануара до 15. јануара, од чега је 14. јануара пола дана

Преглед и уређивање радног времена запосленихПрозор за уређивање отвара се кликом на жељени дан у календару у администрацији запослених.

Времена се могу променити једноставним преписивањем сачуваних вредности и прихватити кликом на зелени квачица. Снимање на сат се брише кликом на симбол смећа.

Кликом на „Додај времена“ могу се додати времена рада и прекида.

Преглед и уређивање радног времена запослених

Преглед и уређивање радног времена запослених

Преглед и уређивање радног времена запослених У апликацији се користи језик који сте изабрали

Командна таблаТренутни статус сваког запосленог, рашчлањен по предузећима и одељењима, приказује се у стварном времену путем ставке менија „Контролна табла“.

  • Status: rot=abgemeldet, grün=angemeldet, gelb=Pause
  • Grund: Anzeige des Grundes im Falle einer Abwesenheit (z.B. Urlaub, Krank, etc.)
  • Konto: Stand des Arbeitszeitkontos zum Vortag
Командна табла У апликацији се користи језик који сте изабрали

Генеришите и извежите радне листовеПреглед рачуна радног времена може се генерисати путем ставке менија „Листа радног времена“. Да бисте то урадили, мора се одабрати жељена компанија и одговарајући месец.

Опционално, евалуација може бити ограничена на једно одељење.

Процена се може одштампати или извести као ЦСВ датотека кликом на одговарајућа дугмад.

Генеришите и извежите радне листове У апликацији се користи језик који сте изабрали

цхангелогПреглед промена које су администратори направили у подацима о предузећима, запосленима и корисницима може се видети путем ставке менија „Евиденција промена“.

Може се филтрирати по датуму, компанији, администратору и извршеним операцијама.

Процена се може одштампати или извести као ЦСВ датотека кликом на одговарајућа дугмад.

цхангелог У апликацији се користи језик који сте изабрали

Креирајте администраторе и управљајте правимаПравима приступа можете управљати под ставком менија „Администратори“.

Администраторска права могу се доделити у три фазе:
  • Потпуни приступ
  • Приступ само одређеној компанији
  • Приступ само одређеном одељењу компаније
Права постојећих администратора могу се променити у било ком тренутку и могу се позвати нови администратори помоћу дугмета „Направи администратора“.

Креирајте администраторе и управљајте правима У апликацији се користи језик који сте изабрали

Промените претплатуАко је потребан већи / мањи број подржаних компанија, запослених или виши / нижи статус подршке, план се може прилагодити помоћу истоимене ставке у менију. Поред тога, овде се може видети статус тренутног плана и може се уредити адреса за обрачун.

Промените претплату У апликацији се користи језик који сте изабрали

Успостављање централног терминала за снимање временаПослодавац може поставити један или више терминала за праћење времена. Да би то урадио, он може да понуди веб апликацију у прегледачу за праћење времена на рачунару, бележници или клијенту. Запослени се пријављују у своје корисничко име и лозинку. https://log.timeclam.com

Погодније је инсталирати апликацију TIME|CLAM на таблет, јер се сваки запослени овде може потврдити идентитет помоћу НФЦ ознаке (нпр. Кључ, картица, паметни телефон итд.).

Наравно, запослени такође могу појединачно да користе бележење времена на сопственој радној станици путем веб апликације или мобилног путем апликације.

Успостављање централног терминала за снимање времена У апликацији се користи језик који сте изабрали


Праћење времена (за запослене)Запослени се не могу сами регистровати, већ их ствара послодавац и позива их да користе систем евидентирања времена путем е-поште (са активационим кодом / линком за активацију). Након успешне активације, запослени се може пријавити у веб апликацију или путем апликације: https://log.timeclam.com

Функционалност веб апликације и апликације је углавном идентична. Поред лозинке за потврду идентитета, у апликацији се такође могу користити отисак прста, препознавање лица или регистрација НФЦ ознаке, а радно време може се снимати и у офлајн режиму.

Праћење времена путем мобилног уређаја (паметног телефона, таблета) мора одобрити администратор.


Региструјте се на почетку радаНакон пријаве, праћење времена започиње кликом на „Регистровати“. Приказује се време почетка рада.

Региструјте се на почетку рада У апликацији се користи језик који сте изабрали

Пријава и одјава за паузеДа бисте започели паузу, кликните на „Пауза“. Приказује се време почетка паузе.

Пауза се завршава кликом на „Крај паузе“.

Пријава и одјава за паузе

Пријава и одјава за паузе У апликацији се користи језик који сте изабрали

Одјавите се на крају послаНа крају рада кликне се дугме „Одјави се“.

Одјавите се на крају посла У апликацији се користи језик који сте изабрали

Приказ рачуна радног временаУкупан салдо рачуна радног времена приказује се под „Равнотежа“ (вредност претходног дана).

Приказ рачуна радног времена У апликацији се користи језик који сте изабрали

Детаљан приказ времена рада и одсуства у календаруПриказ календара отвара се кликом на дугме „Детаљи“. Договорено радно време приказује се под „Циљ“, а стварно радно време за изабрани месец под „Заиста“. „Равнотежа“ приказује месечну разлику између циљног и стварног радног времена.

Детаљи снимљеног времена приказују се кликом на жељени датум.

Детаљан приказ времена рада и одсуства у календару

Детаљан приказ времена рада и одсуства у календару У апликацији се користи језик који сте изабрали

приватност


Можете посетити нашу веб страницу без давања личних података. Приступне податке чувамо само у такозваним датотекама дневника сервера, нпр. име тражене датотеке, датум и време приступа, количина пренесених података и провајдер који захтева. Ови подаци се процењују само да би се обезбедио несметан рад веб странице и да би се побољшала наша понуда и не дозвољавају нам да са вама правимо било какве закључке.

Прикажи више Личне податке обрађујемо ако нам их добровољно доставите када нас контактирате.

Ова веб локација користи Гоогле (Универсал) Аналитику, услугу веб аналитике коју пружа Гоогле Инц. (ввв.гоогле.цом). Гоогле (Универсал) Аналитицс користи методе које омогућавају анализу вашег коришћења веб локације, попут такозваних “cookies”, текстуалних датотека које се чувају на вашем рачунару. Подаци који се генеришу о вашој употреби ове веб странице обично се преносе на Гоогле сервер у Америци и тамо се чувају. Активирањем анонимности ИП адресе на овој веб страници ИП адреса ће се скратити пре преношења у земљама чланицама Европске уније или у другим државама уговорницама Споразума о европском економском простору. Само у изузетним случајевима ће се цела ИП адреса пренети на Гоогле сервер у САД и тамо скратити. Анонимисана ИП адреса коју је Ваш прегледач пренео као део Гоогле аналитике неће се спојити са осталим Гоогле подацима. Можете спречити Гоогле да прикупља податке добијене cookie^-ом и који се односе на ваше коришћење веб локације (укључујући вашу ИП адресу) и да Гоогле обрађује ове податке преузимањем и инсталирањем додатка за прегледач који је доступан на следећој вези: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sr

Имате право на бесплатне информације о подацима које смо похранили о вама и, ако је потребно, право на исправљање, блокирање или брисање ових података. Ако имате било каквих питања о прикупљању, обради или употреби личних података, информација, исправци, блокирању или брисању података, као и опозиву сагласности или приговора одређеној употреби података, обратите нам се директно користећи податке за контакт у наш отисак.

Политика приватности креирана правним текстуалним сервисом Трустед Схопс у сарадњи са адвокатском фирмом Вилде Беугер Солмецке.

Покажи мање