Kézikönyv


A TIME|CLAM időkövető rendszer teljesen felhőalapú, és nem igényel semmilyen telepítést a hardveren. A rendszer két területből áll:Figyelem:
Mielőtt az alkalmazottak használni tudnák az időkövető rendszert, először létre kell hozniuk és meg kell őket hívni az adminisztrációs területen.


Adminisztráció
(munkaadók és felügyelők számára)


RegisztrációRegisztráljon munkáltatóként a címen https://admin.timeclam.com

Figyelem: Kérjük, ellenőrizze, hogy a megfelelő országot választották-e, mivel a regisztráció után ez nem módosítható.

A megadott e-mail címre kap egy aktiválási kódot, és hozzárendel egy jelszót.

Fiókja most aktiválva van.

Regisztráció A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Cég létrehozásaAz első bejelentkezés után a rendszer megkéri, hogy rendeljen hozzá egy cégnevet.

Később opcionálisan felvehet más vállalatokat is.

Cég létrehozása A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Osztályok létrehozása és szerkesztéseOpcionálisan osztályokat hozhat létre, ha a zöld „+” gombra kattint a vállalat „Részlegek” területén.

A már létrehozott osztályok neve a ceruza szimbólumra kattintva megváltoztatható.

Egy osztály törlésre kerül a kuka szimbólumra kattintva.

Azokat a részlegeket, amelyekhez továbbra is alkalmazottak vannak hozzárendelve, csak akkor lehet törölni, ha ezeket az alkalmazottakat egy másik osztályhoz vagy egyetlen részleghez sem osztották be.

Osztályok létrehozása és szerkesztése A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Szünnapok szerkesztéseA globális munkaszüneti napok opcionálisan fenntarthatók a „Cégek -> Ünnepnapok szerkesztése” menüpont alatt.

Szünnapok szerkesztése A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Alkalmazza az ünnepi sablontBizonyos régiók munkaszüneti napjai automatikusan elfogadhatók egy sablon használatával, vagy manuálisan adhatók meg.

Alkalmazza az ünnepi sablont A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Az alkalmazottak kezelése
Az „Alkalmazottak” menüpont alatt az alkalmazottak kezelhetők, a célórák profiljai és a távollétek szerkeszthetők, az alkalmazottak munkaideje szükség esetén megtekinthető és korrigálható, valamint az alkalmazottak inaktívvá válhatnak, amikor kiléptek a vállalattól.


Alkalmazott létrehozásaÚj munkavállalót a zöld „+” gombra kattintva lehet létrehozni.

A legördülő menüből kiválasztható az a vállalat, amelyben az alkalmazott dolgozik. Az alkalmazott e-mail címe egyben az a felhasználónév is, amellyel az alkalmazott hitelesíti magát az alkalmazott területén és az alkalmazásban.

Figyelem: Győződjön meg arról, hogy helyesen adta meg az e-mail címet, mivel az aktiválási kódot erre a címre küldjük. Az időkövető rendszer használata nem lehetséges aktivált munkavállalói fiók nélkül. Az e-mail cím bármikor megváltoztatható.

Ha a „Mobil” jelölőnégyzet be van kapcsolva, az alkalmazottak mobileszközökkel (okostelefon, táblagép) is rögzíthetik munkaidejüket. Egyébként az időkövetés csak asztali eszközökről lehetséges (pl. Központi időkövető terminál). A mobil engedélyezéstől függetlenül az alkalmazottak bármilyen eszközről megtekinthetik munkaidejüket.A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Alkalmazottak szerkesztéseA számla munkavállaló általi sikeres aktiválása után ezt az alkalmazottak adminisztrációjában az „Aktív” pipával jelzik.

Ha az aktiválás még nem történt meg, akkor az állapot „Függőben”.

Ha az alkalmazott nem kapta meg az e-mailt, pl. Mivel nem megfelelő e-mail címet adtak meg, vagy az e-mailt spamnek minősítették, ez kijavítható, és az aktiválási kódot újra el lehet küldeni.

A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Deaktiválja az alkalmazottakatHa egy alkalmazott elhagyja a vállalatot, akkor az „Aktív” jelölőnégyzet deaktiválásával inaktiválható.

Minden felvétel megmarad, de az alkalmazott már nem fér hozzá a rendszerhez.

Az inaktív alkalmazottak nem szerepelnek az engedély kiszámításában, és ezért nem terhelik az alkalmazottak számának szabad feltételét.

A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Az alkalmazottak törléseHa egy alkalmazottat, beleértve az összes törzsadatot, az időkövetési nyilvántartást és a távolléteket, teljesen törölni kívánják, akkor ezt az alkalmazott adminisztrációjában kell elvégezni az „Alkalmazott törlése” gombra kattintva.

A munkavállaló teljes törlése csak akkor ajánlott, ha helytelenül hozták létre, vagy a törvényes megőrzési idő lejárt, és a nyilvántartásokra már nincs szükség. Az adatok törlés után nem állíthatók vissza, ezért az adatokat csak a megfelelő biztonsági megerősítés után lehet törölni.

Ha az alkalmazott egyszerűen elhagyta a céget, akkor deaktiválható. Itt minden adat megmarad.

A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Hozzon létre célórákatMinden munkatárshoz hozzárendelhető egy egyedi célóraprofil, ha rákattint a zöld „+” -ra az alkalmazói adminisztrációban.

Ha a sablonok már el vannak mentve, akkor azokat a legördülő menüből kiválasztva átvehetik.

Tárolható a dátum, amelytől kezdve ezt a profilt kell használni, és a napi cél munkaidő.

Ha a vállalat rendelkezik a minimális szünetek betartására vonatkozó előírásokkal, opcionálisan megadhatja, hogy a napi hány munkaórából melyik minimális szünetet kell automatikusan levonni. Az információkat ipari órákban adják meg (pl. 0,75 ipari óra = 45 perc).

A vállalati beállítások között megadott munkaszüneti napokat alapértelmezés szerint az időkövető rendszerben is figyelembe veszik. Bizonyos iparágakban (pl. Gasztronómia, egészségügy stb.) Általános, hogy munkaszüneti napokon kell dolgozni. Ehhez be kell kapcsolni az „Ünnepnapok figyelmen kívül hagyása” jelölőnégyzetet.

Ha a munkavállalónak lehetősége van a túlórák felhalmozására és csökkentésére az időszámla használatával, akkor be van kapcsolva az „Átadási órák” jelölőnégyzet, és a megfelelő plusz vagy mínusz órák átkerülnek a következő hónapba. Ha erre nincs szükség (pl. A bérek kifizetése a ledolgozott órák alapján), akkor az óraátvitelt ki kell kapcsolni.

Ha az újonnan létrehozott profilt sablonként kell használni más alkalmazottak számára is, megadható a „sablon neve”. Amikor a „Mentés” gombra kattint, automatikusan új sablon jön létre.

Kattintson a bal nyílra a megfelelő célóraprofil részleteinek megnyitásához. A profil jobb oldalán található kuka szimbólumra kattintva törölhető.

Hozzon létre célórákat

Hozzon létre célórákat

Hozzon létre célórákat A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Távolság hozzáadásaAz alkalmazottak adminisztrációjában a zöld „+” gombra kattintva rögzíthetők az alkalmazottak távollétei (pl. Nyaralás, betegség stb.).

A távollét időtartamának megadása után meg kell adni a távollét okát. Ha ugyanazt a napot a „Feladó” és a „Cím” megadja, akkor a távollét fél napra rövidíthető a megfelelő jelölőnégyzet aktiválásával.

Ha több napos távollétet kell rögzíteni, amely egy vagy több fél napot tartalmaz, akkor külön távollétet kell menteni minden időszakra, amelyet fél napnak kell figyelembe venni.

A hiányzó a kuka szimbólumra kattintva törölhető.

Távolság hozzáadása

Távolság hozzáadása A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Távolság hozzáadása Példa: Vakáció 01/14 és 15/15 között, ebből 01/14 fél nap

Megtekintheti és szerkesztheti az alkalmazottak munkaidejétA szerkesztési ablak úgy nyílik meg, hogy rákattint a kívánt napra a naptárban az alkalmazói adminisztrációban.

Az idők egyszerűen megváltoztathatók a mentett értékek felülírásával, és a zöld pipára kattintva elfogadhatók. Az óránkénti felvételt a kuka szimbólumra kattintva töröljük.

Az „Idők hozzáadása“ gombra kattintva hozzáadhatók a munkaidő és a szünetek.

Megtekintheti és szerkesztheti az alkalmazottak munkaidejét

Megtekintheti és szerkesztheti az alkalmazottak munkaidejét

Megtekintheti és szerkesztheti az alkalmazottak munkaidejét A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

IrányítópultAz egyes alkalmazottak aktuális státusza vállalat és osztály szerint lebontva valós időben jelenik meg a „Műszerfal” menüponton keresztül.

  • Status: rot=abgemeldet, grün=angemeldet, gelb=Pause
  • Grund: Anzeige des Grundes im Falle einer Abwesenheit (z.B. Urlaub, Krank, etc.)
  • Konto: Stand des Arbeitszeitkontos zum Vortag
Irányítópult A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Órarendek létrehozása és exportálásaA munkaidő-számlák áttekintése a „Munkaidő-lista” menüponton keresztül hozható létre. Ehhez ki kell választani a kívánt céget és a hozzá tartozó hónapot.

Opcionálisan az értékelés egyetlen részlegre korlátozható.

Az értékelés kinyomtatható vagy exportálható CSV fájlként a megfelelő gombokra kattintva.

Órarendek létrehozása és exportálása A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Változási naplóA rendszergazdák által a vállalati, alkalmazotti és felhasználói adatokban végrehajtott változtatások áttekintése megtekinthető a „Változtatási napló” menüponton keresztül.

Szűrhető dátum, cég, rendszergazda és elvégzett műveletek szerint.

Az értékelés kinyomtatható vagy exportálható CSV fájlként a megfelelő gombokra kattintva.

Változási napló A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Hozzon létre rendszergazdákat és kezelje a jogokatA hozzáférési jogok az „Adminisztrátorok” menüpont alatt kezelhetők.

Az adminisztrációs jogokat három szakaszban lehet kiosztani:
  • Teljes hozzáférés
  • Hozzáférés csak egy meghatározott vállalathoz
  • Hozzáférés csak a vállalat meghatározott részlegéhez
A meglévő rendszergazdák jogai bármikor megváltoztathatók, és új rendszergazdákat lehet meghívni a „Rendszergazda létrehozása“ gombbal.

Hozzon létre rendszergazdákat és kezelje a jogokat A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Előfizetés módosításaHa magasabb / alacsonyabb számú támogatott vállalat, alkalmazott vagy magasabb / alacsonyabb támogatási státusz szükséges, akkor a terv az azonos nevű menüpont segítségével módosítható. Ezenkívül itt megtekinthető az aktuális terv állapota, és a számlázási cím szerkeszthető.

Előfizetés módosítása A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Központi időmérő terminál létrehozásaA munkaadó létrehozhat egy vagy több terminált az időkövetéshez. Ehhez felajánlhatja a webalkalmazást a böngészőben az időkövetéshez PC-n, notebookon vagy kliensen. Az alkalmazottak felhasználónévvel és jelszóval jelentkeznek be az alkalmazásba. https://log.timeclam.com

Kényelmesebb a TIME|CLAM alkalmazást táblagépre telepíteni, mert itt minden alkalmazott hitelesítheti magát NFC címke (pl. Kulcs, kártya, okostelefon stb.) Használatával.

Természetesen az alkalmazottak az időfelvételt egyénileg is használhatják saját munkaállomásukon a webalkalmazáson keresztül vagy mobilon az alkalmazás segítségével.

Központi időmérő terminál létrehozása A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja


Időmérés (az alkalmazottak számára)Az alkalmazottak nem regisztrálhatják magukat, de a munkáltató létrehozta őket, és meghívást kaptak arra, hogy e-mailben (aktiválási kóddal / aktiváló linkkel) használják az időrögzítő rendszert. A sikeres aktiválás után az alkalmazott bejelentkezhet a webalkalmazásba vagy az alkalmazáson keresztül: https://log.timeclam.com

A webalkalmazás és az alkalmazás funkcionalitása nagyrészt azonos. A hitelesítéshez szükséges jelszó mellett ujjlenyomat, arcfelismerés vagy egy NFC-címke regisztrálása is használható az alkalmazásban, és a munkaidő offline módban is rögzíthető.

A mobil eszközön (okostelefonon, táblagépen) keresztül történő időkövetést az adminisztrátornak jóvá kell hagynia.


Regisztráljon a munka kezdetekorBejelentkezés után az időkövetés az „Regisztráció” gombra kattintással kezdődik. Megjelenik a munka kezdetének ideje.

Regisztráljon a munka kezdetekor A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Regisztráció és regisztráció törlése a szünetekreA szünet megkezdéséhez kattintson a „Szünet” gombra. Megjelenik a szünet kezdetének ideje.

A szünet a „Szünet befejezése” gombra kattintva fejeződik be.

Regisztráció és regisztráció törlése a szünetekre

Regisztráció és regisztráció törlése a szünetekre A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Jelentkezzen ki a munka végénA munka végén az „Kijelentkezés” gombra kattintanak.

Jelentkezzen ki a munka végén A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

A munkaidő számlájának megjelenítéseA munkaidő-számla teljes egyenlege az „Egyensúly” alatt jelenik meg (előző napi érték).

A munkaidő számlájának megjelenítése A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

A munkaidő és a távolléti idők részletes áttekintése a naptárbanA naptár nézet a „Részletek” gombra kattintva nyitható meg. A megbeszélt munkaidő a „Cél” alatt jelenik meg, a kiválasztott hónap tényleges munkaideje pedig a „Valóban” alatt. Az „Egyensúly” a cél és a tényleges munkaidő havi különbségét mutatja.

A rögzített idők részletei a kívánt dátumra kattintva jelennek meg.

A munkaidő és a távolléti idők részletes áttekintése a naptárban

A munkaidő és a távolléti idők részletes áttekintése a naptárban A kiválasztott nyelvet az alkalmazás használja

Magánélet


A személyes adatok megadása nélkül ellátogathat weboldalunkra. A hozzáférési adatokat csak úgynevezett szervernapló-fájlokban tároljuk, pl. a kért fájl neve, a hozzáférés dátuma és időpontja, az átvitt adatok mennyisége és a kérelmező szolgáltató. Ezeket az adatokat csak a webhely problémamentes működésének biztosítása és az ajánlatunk javítása érdekében értékelik, és nem teszik lehetővé számunkra, hogy személyesen következtetéseket vonjunk le.

Mutass többet A személyes adatokat akkor dolgozzuk fel, ha ön önként megadja nekünk, amikor kapcsolatba lép velünk.

Ez a webhely a Google (Universal) Analytics szolgáltatást használja, a Google Inc. (www.google.com) webes elemző szolgáltatását. A Google (Universal) Analytics olyan módszereket használ, amelyek lehetővé teszik a weboldal használatának elemzését, például az úgynevezett „cookies” szöveges fájlokat, amelyeket a számítógépen tárolnak. A weboldal használatával összegyűjtött információkat rendszerint továbbítják az USA-ban lévő Google szerverre, és ott tárolják. Az IP-névtelenítés aktiválásával ezen a weboldalon az IP-cím lerövidül, mielőtt továbbítanák az Európai Unió tagállamain vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államain. Csak kivételes esetekben lehet a teljes IP-címet átvinni egy Google-szerverre az USA-ban, és ott lerövidíteni. A böngésző által a Google Analytics részeként továbbított anonim IP-címet nem egyesítik más Google-adatokkal. Megakadályozhatja, hogy a Google összegyűjtse a cookie által generált és a webhely használatával kapcsolatos adatokat (ideértve az Ön IP-címét), és ezen adatok Google általi feldolgozását olvassa le és telepítse a következő link alatt elérhető böngésző-bővítményt: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

Önnek jogában áll ingyenes információt biztosítani az Önről tárolt adatokról, és szükség esetén joga van ezen adatok helyesbítésére, blokkolására vagy törlésére. Ha bármilyen kérdése van a személyes adatainak gyűjtésével, feldolgozásával vagy felhasználásával, az információkkal, az adatok helyesbítésével, blokkolásával vagy törlésével, valamint az adatok meghatározott felhasználására vonatkozó jóváhagyás vagy kifogás visszavonásával kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot közvetlenül a lenyomatunk.

A Trusted Shops jogi szöveges szolgáltatással létrehozott adatvédelmi politika, a Wilde Beuger Solmecke ügyvédi irodával együttműködve.

Mutass kevesebbet